Om oss


Välkomna till MJT (Maria Jernkvist Textile) och Scandinavian design i tiden!

"Vi är det personliga textilföretaget med unika nordiska mönster sedan 50-talet"

Om våra textilmönster

Alla mönster ni hittar hos oss har en lång historia och de flesta formgavs mellan 1950-talet och 1970. De flesta av mönstren förutom de från Ljungbergs/Berghemsväveri nytrycks för första gången vilket gör dem unika. Mönstren och design har en formgivning som fyller rummet med en unik och harmonisk känsla oavsett om du gillar starka färger eller mer sobert.

Tillsammans med formgivarna själva eller anhöriga har vi noga valt ut vilka mönster som ska tryckas även valet av färger och kvalité.

Vi har licens (ensamrätt) att trycka och tillverka produkter i Mari Simmulson s vackra mönster från 50-talet och Elisabeth Nordin s 60-tals mösnter.  Agenturen på den finska textilformgivaren Lena Rewells färgstarka tryckta tyger från 60-talet. Återförsäljare av Marjatta Metsovaara mönster och även av Ljungbergs mönster av Stig Lindberg, Viola Gråsten, Maria Åström, Anna-Karin Eriksson och Sven Markelius.

Det här är viktigt för oss

Tygerna ska hålla hög kvalité och tillverkas av naturmaterial som bomull och lin. Vi värnar om ett nordiskt samarbete och att tygerna ska tryckas i Norden. Tillverkningsprocessen ska vara så skonsamt som möjligt mot vår miljö. Produkterna som produceras av tygerna tillverkas i Sverige och Finland.

Alla tyger trycks på det finska tryckeriet Print Scorpio i Aitoo några mil från Tammerfors. Vill ni veta mer om hur de jobbar deras historia och policy besök då gärna deras webbsida 

https://www.printscorpio.fi

Vi väljer mönster från ett sobert svenskt 50-tal till ett färgstarkt finskt 60-tal. Äntligen, är de här och vi hoppas du ska uppskatta tygerna och produkterna lika mycket som vi gör.

Har ni frågor skicka gärna ett mejl till oss

info@mariajernkvisttextile.se

Ha det gott!

Maria